Un grup de jurnalisti de la revista SATUL in vizita la Voslobeni

În perioada 31 iulie – 2 august, comuna Voșlobeni este vizitată de un grup de jurnaliste ce lucrează pentru Revista SATUL (www.revista-satul.ro). Cinci dintre ele sunt tinere voluntare provenind din Anglia, Suedia, Franța și Hong Kong. Ele sunt venite în România pe proiect de jurnalism prin intermediul organizației internaționale Projects Abroad și își desfășoară activitatea la noi în comună sub coordonarea Anei A. Negru (manager revista SATUL), a Ancăi Ghia (supervizor) și a lui Corneliu Țepeluș (ghid).

Cu această ocazie, vineri ele au luat interviuri d-lui primar, d-nei directoare de la școala, au vizitat atelierul de fierărit și au intervievat fierarii, iar sâmbătă, au vizitat atelierul de pictură și de sculptură de la Mânăstirea «Adormirea Maicii Domnului» Izvoru Mureșului, au vizitat ferma familiei Pop, unde au avut ocazia să descopere cum se fac cașul, urda și telemeaua, au degustat produse tradițonale și au fost interesate chiar și să învețe cum se mulg vacile, astfel cunoscând îndeaproape ce înseamnă viața la o fermă tradițională.

În după-masa zilei de sâmbătă, a avut loc o șezătoare in parcul central din Voslobeni, unde au fost prezenți mai mulți membri ai comunității și femei din sat îmbrăcate în port tradițional. Jurnalistele au descoperit astfel cum se făceau iile, care erau motivele tradiționale ce se coseau pe costume, care erau obiceiurile și tradițiile din sat. De asemenea, experiența lor s-a întregit cu dansul unei hore împreună cu cei prezenți și au fost foarte bucuroase să se simtă parte din comunitate.

Duminică urmează să aibă ocazia de a face o plimbare cu căruța prin sat, pentru ele acest lucru fiind ceva inedit.
Cazarea grupului de jurnaliste s-a făcut la Complexul Sportiv Național «Izvoru Mureșului», prin amabilitatea d-lui dir. Chindea Gavril.

Articolele lor despre comuna Voșlobeni vor fi publicate la secțiunea în limba engleză a revistei SATUL, atât în forma printată, cât și online.

Foto: Triff Photography

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.