Despre Voslobeni
Localitatea Voșlăbeni, în partea de est este dominată de Munții Giurgeu cu vârful Arama Neagră și dealul Cocoșelul, iar spre vest de Munții Gurghiu. În partea de sud‐vest curge râul Mureș ale cărui ape ies la suprafață la câțiva km sudest în Masivul Arama Neagră. De la un capăt la altul, comuna este străbătută de șoseaua națională DN 12 (E 578). Totodată, prin comuna Voșlăbeni trece magistrala feroviară 400 Brașov ‐ Ciceu – Deda. Comuna Voșlăbeni are în componență satul Voșlăbeni și satul Izvoru Mureșului. Satul Voșlăbeni situat în nordul Izvorului Mureș, este o localitate tipică de munte cu oameni pașnici și muncitori.

costel+irina


Curechistea

„Curechiștea” reprezintă o zonă interesantă și o excepție a solurilor de munte, predominant sărace și nefertile. „Curechiștea”, este o zonă, destinată de locuitori în exclusivitate cultivării verzei, cu pământ deosebit de negru și fertil.
curechistea


Fantantita

Fântânița reprezintă izvorul unui pârâu, pârâul Fântânii, care traversează „Curechiștea” și care nici chiar în iernile cele mai geroase nu îngheață.
fantanita


Monumentul eroilor din Voșlăbeni

Monumentul eroilor din Voșlăbeni în prezent, reprezintă omagiul adus locuitorilor comunei care și‐au jertfit viața în cadrul celor două Războaie Mondiale. Acesta a fost dezvelit în anul 1927 în memoria cetățenilor comunei Voșlăbeni ce șiau pierdut viața în Primul Război Mondial. În anul 1995 a primit o nouă înfățișare prin grija autorităților locale de la aceea vreme.
monument


Biserica Ortodoxă din Voșlăbeni

Biserica Ortodoxă din Voșlăbeni poartă Hramul ,,Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril” și a fost edificată în anul 1864, în locul unei Biserici de lemn care nu mai corespundea nevoilor parohiei. Vechea Biserică a fost sfințită de Episcopul Sava al I I I ‐lea, episcopul Romanului în anul 1714.
biserica


Parcul comunei

Parcul din centrul comunei este „vegheat” de bustul Reginei Maria. Casa de Cununii din stânga parcului este locul unde și‐au unit destinele mai mulți tineri, care și‐au lăsat iubirea „prinsă” într‐o mărturie și‐un gest simbolic, pe Gardul Iubirii din parc.
parc


Gaterul pe apă

Gaterul pe apă a fost construit de către localnicul Bentze Iosif din cătunul Heveder. Reprezintă cea mai veche instalație pentru tăiat scânduri, fiind declarată Monument Istoric, o macheta originală aflând‐se la Muzeul din orașul Gheorgheni.
gater


ȘCOALA GIMNAZIALĂ „TEODOR CHINDEA”

Programul instructiv‐educativ se desfășoară în 4 unități școlare și 3 grădinițe, cea mai importantă unitate fiind Școala Gimnazială „Teodor Chindea” din Voșlăbeni.
_MG_7299


Căminului Cultural din Voșlăbeni

Căminului Cultural din Voșlăbeni este locul unde se desfășoară principalele activități cultural‐educative ale comunei. Aici se află și Biblioteca comunală, ce deține un număr de 18.000 de volume de cărți.
_MG_7302