Combatere Ambrozia

Potrivit Legii 62/2018 pentru combaterea ambroziei, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, cailor ferate, cursurilor de apa, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfäsoare lucrari de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumita stiințific Ambresia artemisiifolia, pentru evitareca instalärii și räspândirii vegetatiei adventive invazive si eliminarea ei în cazel prezentei pe terenurile intravilane sau extravilane.

In scopul distrugerii buruienii ambrozia și al prevenirii raspândirii acesteia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, cäilor ferate, cursurilor de apa, lacurilor, sistemelor de irigații si ai bazinclor piscicole vor desfäsura periodic, in perioada cuprinsă intre răsărirea acestei plante si apariția primelor inflorescente, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecarui an, lucrări de intreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Aceste masuri se mentin pana la sfărşitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia. deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrarilor de constructii.

In cauzul in care constatati aparitia ambroziei pe terenurile din comuna Voșlăbeni sa anuntati la nr. de telefon 0757102676.

Primaria Comunei Voșlăbeni


PARLAGFŰ – AMBROSIA ARTHEMISIIFOLIA

Pentru mai multe informatii despre ambrozia, citeste urmatorul articol

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.